Hola soc Fran Tortosa i vull explicar-vos com vaig començar a donar.

La veritat és que mai m’ho havia plantejat; de fet, quan era xiquet, crec que quan  tindria uns 13 o 14 anys, vaig descobrir una targeta de donant de la meua mare i el que recorde és posar-me a plorar, com si donar sang fora una cosa molt dolenta… igual és que ho relacionava amb tindre alguna malaltia o una cosa semblant.

La primera donació (ja amb 40 anys) va ser en 2014, concretament a l’Hospital La Fe de València. La meua mare va ingressar per a un trasplantament de renyó i recorde estar, moltes hores, en la sala d’espera envoltats de tantíssima gent amb l’evident calma tibant que suposa estar allí. En aquell moment va eixir una infermera i, ens va preguntar si algú volia donar sang ja que hi havia molta necessitat. En aquell moment ho vaig tindre clar, necessitava fer alguna cosa per a ajudar a la gent i més sabent que la meua mare era una de les persones que ho podria necessitar. De fet així va ser.

Em va semblar molt estrany ser l’únic, de les més de cinquanta persones que érem allí, i crec que en part és per la mala informació o els prejudicis que pot tindre la gent. Crec que ací nosaltres, els donants, hem de ser els millors portaveus per a que la gent perda la por o fins i tot els prejudicis que puguen tindre.

La meua mare va tindre molts problemes amb el trasplantament … el va rebutjar i recorde que en un any es van succeir moltíssimes complicacions i va haver de ser operada d’urgència fins en tres ocasions, naturalment tot això acompanyat de les seues respectives transfusions de sang. A l’any i mig va morir, però és veritat que, “en part gràcies als donants, vaig poder estar un any més amb ella i gaudir de la seua presència. Gràcies pel temps de vida que li vau donar”.

És per a mi un orgull formar part dels milers de donants d’aquest país i crec que hauria d’ensenyar-se en els instituts als més joves, que poden formar part d’una cosa molt gran i necessària per als més necessitats com són els malalts als nostres hospitals.

Gràcies. Orgullós de ser donant!!!