Donar en Pandèmia, …

Sóc Javi Navarro, tinc 55 anys, i sóc donant des de fa 27. Vaig començar donant sang, per a passar després a ser donant de plaquetes i plasma.

L’any passat, en el mes de març, quan ens varen confinar totalment per aquesta maleïda pandèmia, vaig entendre que més que mai feia falta demostrar, una vegada més, el nostre ferm compromís com a donants. Per tant, el primer que calia fer era cridar al Centre de Transfusions per agafar cita i donar plaquetes o plasma, cosa que vaig fer el 16 de març, i també el 22 d’ abril.

Posteriorment vaig tornar a donar a finals d’octubre, i tinc que dir que en cap moment vaig pensar si era perillós o no anar a l’hospital en eixos dies de tants contagis, com deien alguns. Més bé al contrari, el personal del Centre em va transmetre en tot moment molta tranquil·litat i com sempre es varen preocupar per a que no tinguera cap problema i em trobara com en casa. A finals de desembre, aprofitant les vacances, vaig cridar per tornar a donar, i de moment estic a l’espera.

Actualment estan fent donacions de plasma persones que han passat el COVID, i han creat anticossos, i els malalts estan responent als tractaments amb eixe plasma. Aquest fet em va alegrar molt i m’anima a continuar sent donant.

És d’agrair que les persones que han estat afectades per aquest virus ara donen plasma per a que altres malalts ho puguen superar millor.

 

Molta força per a tots, continuaré donant per a que altres puguen recuperar-se i gaudir de la vida, ja que la salut és el més valuós que tenim.